OsA 2: Toteutumaton pilvenhallintamalli on HUIJAUS!

Määrittele ja toteuta!

Hyvin määritellyn ja teknisesti oikein implementoidun pilvenhallintamallin tunnistaa siitä, kun asiakkaalla työskentelevä kolmannen osapuolen sankarikoodaaja tulee linjoja pitkin, kovan itsetunnon voimaannuttamana kertomaan, kuinka hän ei saa työtään tehtyä. “Täällä tulee jotain helvetin erroria koko ajan, kun yritän laittaa näitä resursseja pystyyn. Voitteko korjata ja vähän äkkiä, mulla seisoo hommat!”

AWS:n asetettu service control policy on juuri estänyt pystyttämästä resursseja vahingossa us-east-1 regioonalle. Pilvenhallintamalliin on määritetty siis organisaation hyväksytyiksi lokaatioiksi EU:ssa sijaitsevat regioonat, eikä mitään saa missään tilanteessa pystyttää tämän ulkopuolelle.

Parhaimmillaan yhteistyö kaikkien osapuolten kanssa on vaivatonta ja sujuvaa, eikä hallintamallilla lähtökohtaisesti pyritä tarpeettomasti rajoittamaan kehitystyön vauhtia. Yllä mainitun esimerkinomaisia vahinkoja kuitenkin sattuu aika usein ja on kaikkien kannalta parasta, että ne on estetty. Tätä varten hallintamallista on hyvä tehdä lyhyt kumppaneille suunnattu versio, josta mahdolliset rajoitukset käyvät ilmi. Näin kenenkään ei tarvitse pahoittaa mieltään, ja projektit lähtevät liikkeelle oikein odotuksin.

Pitääkö sen olla vaikeaa?

Pilvenhallintamallia määriteltäessä olen huomannut, että yli 85 % käsiteltävistä aiheista on kaikille organisaatioille ihan samaa. Silti konsulttimaailmassa se tietysti tehdään aina “juuri sinulle”.

Mielestäni määrittelyssä pitää keskittyä siihen merkitykselliseen 15 %:n, joka on uniikkia juuri kyseiselle kohde organisaatiolle ja loput tulee vähän niin kuin annettuna. Se ei tarkoita sitä, että se 85 % olisi asiakkaalle turhaa ja arvotonta tietoa, mutta tarjoamme sen mieluummin palveluna. Koemme, että meidän tehtävämme on kouluttaa asiakasorganisaatioita pilvenhallinnan perusteista ja auttaa määrittelemään heille uniikit kohdat. Me tarjoamme ne 85% jo valmiiksi määriteltyinä parhaina käytäntöinä, joihin yhdessä kerätään oikeat arvot. Eli pilvenhallintamalli tulee parametrisoida niin, että määrittelyn lopputuloksena on automaation vaatima konfiguraatio. Tällä rakennetaan pilveen se tekninen ratkaisu eli “LandingZone”, jolla otetaan käyttöön ne kaikki palvelut, jotka havainnoivat ja suojelevat sinne rakennettuja ympäristöjä. Tällä tavoin varmistetaan politiikoilla, että asiat tehdään “by the book”. Tämä rakennetaan tietysti automatisoidun alustan avulla ilman mittavaa käyttöönottoprojektia ja kuukausien konsultointitoimeksiantoa. Tarjotaan siis tekninen toteutus palveluna “Governance made easy”

 
governancemadeeasy.png
 

Tiedätkö sinä mitä pilvissäsi OIKEASTI tapahtuu? Kiinnostuit vieläpä meidän tavasta toteuttaa pilvenhallintaa? Tutustu linkistä asiaan lisää ja katsotaan lähdetäänkö toteuttamaan pilven jatkokehityssuunnitelmaa!

Previous
Previous

Vuosi pilvessä – koronavuoden tilinpäätös

Next
Next

Osa1: Toteuttamaton pilvenhallintamalli on HUIJAUS!